Hogyan készül egy Minimál logó és arculatterv?

10_arculati_leiras_mockup_896x411

Ezt a csomagunkat kimondottan azért alakítottuk ki, hogy egy kisebb tőkével rendelkező kezdő kisvállalkozó is hasznosan költse el marketingforintjait és hogy professzionálisan tudjon megjelenni. Lássuk a gyakorlatban, hogyan zajlik egy Minimál logó- és arculattervezés és mire számíthatsz, ha nálunk rendelsz grafikai tervezést.

Egy jó arculat ismérvei

a-jó-arculat869x411

Itt van néhány gyakorlati szempont, amiről egy arculat vagy logó tervezéskor nem szabad megfeledkezni. Bár fontos, hogy a cég tudjon azonosulni a saját arculatával, de egy arculatnak elsősorban gyakorlati funkciói vannak és a konkurencia mellett és azzal szemben is meg kell állnia a helyét. Azt kell mondanunk, hogy régen rossz, ha a cégvezető vagy tulajdonos ízlése határozza meg egy cég arculatát. A logó és az arculat használhatósága és hatékonysága ezen gyakorlati szempontok nélkül semmit sem ér. Nézzünk meg néhány fő arculattervezési szempontot.

Mit is foglal magába egy tipikus céges kisarculati csomag?

hogyan-keszul-arculat869x411-09

Az alábbi pontokban összegyűjtöttük, hogy – a sok véren és izzadtságon kívül – mit is tartalmaz szerintünk egy céges kisarculat, hogyan történik az arculattervezés folyamata. Mit kapsz kézhez a tervezés végén, amikor egy olyan arculattal lettél gazdagabb, aminek valódi hasznát fogod venni, hiszen egy jó arculat elsősorban nem esztétikai, hanem gazdasági kérdés, egy jó befektetés.

Arculati kézikönyv: útmutatás az arculat sikeres alkalmazásához.

arculati kéziköny869x411

Mi tudjuk, hogy egy erős, jól megtervezett logó, milyen fontos szerepet tölt be az üzletünk megjelenésében, identitásának kialakításában. A logó önmagában azonban nem elegendő, azt alkalmazni is tudni kell, éppen ezért meg kell védenünk, egy átfogó – standardokat magába foglaló – arculati kézikönyvvel. Ez az útmutatás az alapja egy tiszta, egységes kommunikációnak. E nélkül könnyen meghiúsul minden kísérletünk az egységes megjelenésre és arra, hogy cégünkből márka legyen. Nézd meg mi a célja és mit is tartalmaz egy arculati kézikönyv.