Az év színe 2018 – Fényt hoz a jövőbe

Az év színe 2018 – Fényt hoz a jövőbe

Leleményes és fantáziadús Ultra Ibolya ami fényt hoz a jövőbe

Bemutatja a Pantone 18-3838 az év Pantone színét 2018

A drámai módon provokatív és átgondolt lila árnyalat, Pantone 18-3838 Ultra Ibolya kommunikálja az eredetiséget, a leleményességet, és a gondolkodást, amely a jövő felé visz.

A komplex és merengő Ultra Ibolya sugallja a kozmosz titkait, az előttünk álló gondolatokat és a felfedezéseket amelyeken túl vagyunk. A hatalmas és határtalan éjszakai égbolt, ami a lehetőség szimbóluma, inspirálja a vágyat, hogy a saját világunkon túlra törekedjünk.

A rejtélyes lila szín már hosszú ideje az ellenkultúra és a hagyományokkal szembe-menés szimbóluma. A művészi ragyogás szempontjából, David Bowie és Jimi Hendrix az Ultra Ibolya árnyalatait a nyugati popkultúra élvonalába helyezte az egyéniség személyes megnyilvánulásaként. A Pantone 18-3838 Ultra Ibolya mélysége szimbolizálja a kísérletezést és a nonkonformizmust, a szabályok megkérdőjelezését, és ösztönzi az egyéneket, hogy képzeljék el az egyedi védjegyüket a világon, tolják kijjebb a határaikat és kreatívan kommunikálják ezt a külvilággal.

A történelemben az Ultra Ibolyához, a misztikumot és a lelki minőséget társították. A szín gyakran kapcsolódik a tudatossághoz, ami menedéket jelenthet a mai rohanó világban. A lila-tónusú világitás a meditációs terekben energizálja az közösséget és inspirálja a kapcsolatot.
„Amíg mi élünk, szükség van a találékonyságra és a képzeletre. Ez egy olyan kreatív inspiráció bennünk, amely a Pantone 18-3838 Ultra Ibolyában egy kék alapú lilában kiteljesedik és a tudatosság és potencia magasabb szintre tör. A kutatástól új technológiákon át a nagyobb galaxisokig, a művészi expressziótól a spirituális reflekcióig egy intuitív Ultra Ibolya fényt hoz a jövőbe.” – Leatrice Eiseman – A Pantone Color intézet végrehajtó igazgatója.

Az év Pantone színéről
Az év Pantone színe sokkal többet jelent mint egy trend a design világában, ez valóban tükrözi a mai világunkban szükséges dolgokat. – Laurie Pressman – A Pantone Color intézet alelnöke

Mivel a világ minden tájáról egyre inkább lenyűgöznek a színek, és képesek mély üzeneteket és jelentéseket közvetíteni, a tervezőknek és a márkáknak még inkább felhatalmazást kellene érezniük, hogy a színhasználattal inspiráljanak és befolyásoljanak. Az év színe egy olyan pillanat, amely stratégiai irányt ad a trend és design világának, ami tükrözi a Pantone Color intézet egész évben elvégzett munkáját, ami ugyanezt teszi a tervezők és márkák számára.

A Pantone Color Intézet
A pantone color intézet a Pantone-on belüli tanácsadói szolgáltatás, amely előre jelzi a globális színtrendeket, és tanácsot ad a vállalatoknak a márkaazonosság és termékfejlesztés terén, a szín stratégiai eszközként való alkalmazására és integrálására. Az egész világon a színes információk egyik vezető forrása a szezonális trend előrejelzések, az egyedi színfejlesztés és a termék- és vállalati identitás színpaletta ajánlásai révén a Pantone color intézet partnereikkel a globális márkákkal a színek erejét, pszichológiáját és érzelmét kihasználja tervezési stratégiájukban.

További információk: Pantone honlapján: https://www.pantone.com/color-of-the-year-2018

Pin It