Hogyan készül egy Minimál logó és arculatterv?

Hogyan készül egy Minimál logó és arculatterv?

Ezt a csomagunkat kimondottan azért alakítottuk ki, hogy egy kisebb tőkével rendelkező kezdő kisvállalkozó is hasznosan költse el marketingforintjait és hogy professzionális megjelenéssel bírjon. Itt hangsúlyoznánk, hogy a kedvező árat csak a befektetett kis óraszámmal és korlátozott variálási lehetőséggel tudjuk biztosítani, és fontos hangsúlyozni, hogy az igényeid függvényében nem is biztos, hogy ez a megfelelő csomag számodra. Javasoljuk, hogy minden esetben kérd ki tanácsunkat. Mi nagyon szívesen segítünk neked eldönteni, hogy valóban elegendő-e céged számára egy minimál logó.
A bemutatott példán is látható, hogy a végeredmény alapján egy jól használható arculat születik, és betölti egy arculattal szembeni alapvető elvárásokat. Lásd Egy jó arculat ismérvei című témába vágó írásunkat.

Az alábbiakban a Rapid Gázszerviz példáján keresztül bemutatjuk, mit is jelent és hogyan zajlik le egy Minimál logó és arculat tervezése.

A megrendelés után egy űrlap kitöltésével, nyertünk egy ún. briefet, ami által nem csak mi, de a megrendelő is tisztábban látta a cégét és pontosabban meg tudtuk határozni az előttünk levő feladatot. Ebben a kis briefben a konkurensektől elkezdve az elképzelt színekig mindent tisztáztunk.

Ez alapján első körben kollégáink 2 alapkoncepciót terveztek.

01_rapid_logoterv_1_896x60002_rapid_logoterv_2_896x600

A két verzióból a megrendelő az elsőt választotta és kért egy kis formai és színbeli változtatást. A második verzió színvilága jobban tetszett a megrendelőnek, de a az első logót érezte kifejezőbbnek. Ezért a kettőt kicsit összeolvasztottuk. Kék színt használtunk és a gázszerviz szót átírtuk a másik betűtípusra. A dinamika hangsúlyozására, ami szintén kérés volt, a rakéta lángját megnöveltük.

03_rapid_logo_896x600

A módosítások elfogadása után és a kiválasztott logó alapján terveztünk két változatot az előre megbeszélt felhasználási területekre, ami ebben az esetben egy névjegykártyából és egy autódekorból állt.

04_rapid_nevjegy_1_896x60005_rapid_autodekor_1_896x600
06_rapid_nevjegy_2_896x60007_rapid_autodekor_2_896x600

A végső megoldás megint a két terv összehangolása után született meg. A névjegykártyán csak a név kiemelését kérte, egyéb változtatást nem tartott szükségesnek. Az autódekornál is ez első tetszett jobban, de második szövegelhelyezését előnyösebbnek tartotta, ezért elvégeztünk némi módosítást és így már elfogadta a tervet. Ezek után elkészítettük a rövid arculati leírást is, melyet ezen a linken tudsz megtekinteni.

08_rapid_nevjegy_mockup_896x60009_rapid_autodekor_mockup_896x600
Pin It